Over ons

Hoe is de beurs ontstaan? De Postzegelvereniging Leerdam kon wel wat nieuwe leden gebruiken. Maar om alleen een beurs te houden met postzegels was een wat smalle basis. Daarom werden er meerdere handelaren benaderd met het verzoek om mee te doen. De eerste beurs werd gehouden op zaterdag 7 april 2011 en dat werd een leuke gezellige beurs die om een vervolg vroeg.

 

De 2e beurs werd georganiseerd op zaterdag 3 maart 2012. Er kwam al beduidend meer publiek op af. Mede ook door de lego die dat jaar wat groter aanwezig was en de aanwezigheid van een prachtige treinentafel.

 

De 3e beurs was op zaterdag 2 maart 2013 en dit jaar een prachtig groot project van lego met als thema Sail Amsterdam met een oppervlakte van 20m2. Van de Verzamelvereniging Sam Zam waren een aantal leden aanwezig om hun verzameling te laten zien. Nieuw waren de poppen en poppenhuizen. In 2013 was het zo druk dat we in 2014 hebben besloten om ook op vrijdagavond de deuren al te openen voor de bezoekers en met succes. In 2014 zijn we de 1000 bezoekers ruimschoots gepasseerd. De Legofreaksleerdam waren weer aanwezig met 20m2 lego met het thema “bedrijvig en ondernemend Nederland in lego”. Ook was dat jaar een echte poppendokter aanwezig.

Ons lustrumjaar, 2015, was top met wederom een diversiteit aan verzamelaars waarbij we nog meer bezoekers dan voorgaande jaren konden verwelkomen.

2016 en 2017 waren zeer zeker succesjaren. Beide jaren hadden we voldoende exposanten, handelaren en niet te vergeten een enthousiast publiek. De ruimte in Maranatha werd te klein en er is toen besloten een ALU hal naast het gebouw te plaatsen.

In 2018 is gekozen om terug te gaan naar het begin met alleen verschillende verzamelobjecten, boeken en legpuzzels. Door de enorme drukte hebben de Legofreaksleerdam hun eigen lego dag een aantal weken voor de verzamelbeurs.

In 2019 lag de nadruk van de Verzamelbeurs wat meer op goede doelen. Er waren standhouders voor de Stichting Hulphond, Kerk in Actie en African Hands. Allemaal verkochten zij verzamelwaardige artikelen.

Dit jaar organiseren wij de beurs voor de 10e keer.

Wij hopen nog vele jaren de Verzamelbeurs voor u te mogen organiseren.