Postzegelvereniging Leerdam

16 Maart 2019

16

Verzamelbeurs vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur

Postzegels verzamelen wordt vaak gezien als een hobby voor oudere mensen.


Zegels afweken en in een boek stoppen, klaar.


Toch is postzegels sparen een interessante en uitdagende hobby voor jong en oud. Het is heel goed mogelijk om postzegels te sparen met een bepaald thema. Inmiddels zijn er honderden thema’s binnen de filatelie. Kijk maar eens op www.freestampcatalogue.com.
Heeft de brandweer uw interesse? Er zijn heel veel zegels uitgegeven over de brandweer, preventie en brandbestrijding.
Op het gebied van dieren is er ook heel veel uitgegeven. Ook daar kunt u weer in gaan specialiseren. Bv Wereld Natuurfonds, Reptielen, vlinders vogels.Sport is zeer uitgebreid er kan per tak van sport gespaard worden maar ook op toernooi bv het Wereldkampioenschap Voetballen of de Olympische Spelen. Misschien wel wintersporten?
Voor de jeugd zijn er leuke thema’s. Wat vindt jij van Walt Disney? Daar zijn heel veel postzegels van uitgegeven.
Met deze thema’s kun je een hele leuke verzameling gaan maken. Dit hoeft niet in de traditionele postzegelboeken. Je kunt bv zelf albumbladen maken en in een hoes bewaren. Je kunt eigen teksten maken. Er zijn heel veel verschillende verzamelsystemen te verkrijgen. Bij de stand van De Man in Werkendam zijn allerlei verzamelsystemen te bekijken.De Postzegelvereniging komt iedere 2e donderdag van de maand bij elkaar (behalve in de maanden juli en augustus) in de grote zaal van Wijkgebouw Maranatha in Leerdam. Vanaf half 8 is iedereen zowel jong als oud van harte welkom.


Kom een keer langs en laat u informeren over de vele mogelijkheden van postzegels verzamelen.