Over ons

16 Maart 2019

16

Verzamelbeurs vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur

Over ons

 

 

Hoe is de beurs ontstaan? De Postzegelvereniging Leerdam kon wel wat nieuwe leden gebruiken. Maar om alleen een beurs te houden met Postzegels was een wat smalle basis. Daarom werden er meerdere handelaren benaderd met het verzoek mee te doen. De eerste beurs werd gehouden op zaterdag 7 april 2011 en dat werd een leuke gezellige beurs die om een vervolg vroeg.

 

 

De 2e beurs werd georganiseerd op zaterdag 3 maart 2012. Er kwam al beduidend meer publiek op af. Mede ook door de Lego die dat jaar wat groter aanwezig was en de aanwezigheid van een prachtige treinentafel.

 

 

De 3e beurs was op zaterdag 2 maart 2013 en dit jaar een prachtig groot project van Lego met als thema Sail Amsterdam met een oppervlakte van 20m2. Van de Verzamelvereniging Sam Zam waren een aantal leden aanwezig om hun verzameling te laten zien. Nieuw waren de poppen en poppenhuizen.

In 2013 was het zo druk dat in 2014 hebben besloten om ook op vrijdagavond de deuren al te open voor de bezoekers en met succes. In 2014 zijn we 1000 bezoekers ruimschoots gepasseerd. De legofreaksleerdam waren weer aanwezig met 20m2 lego met het thema "bedrijvig en ondernemend Nederland in lego". Ook was dat jaar een echte poppendokter aanwezig.

 

Ons lustrumjaar, 2015, was top met wederom een diversiteit aan verzamelaars waarbij we nog meer bezoekers dan voorgaande jaren konden verwelkomen. 2016 en 2017 waren zeer zeker succesjaren. Beide jaren hadden we voldoende exposanten, handelaren en niet te vergeten een enthousiast publiek. Met name door de diversiteit van verzamelobjecten, de LEGO en de boeken en puzzels waren dit leuke jaren.

De lat werd echter iedere keer maar hoger gelegd. Dit heeft er dan ook toe geleid dat we voor de keuze stonden of groter worden of weer terug naar het eerste begin.

 

In 2018 is gekozen om terug te gaan naar het begin met alleen verschillende verzamelobjecten en boeken en legpuzzels. Naast de Postzegelclub van Leerdam is de Boekenmarkt nu ook mede-organisator van dit evenement.

 

In 2019 zal de nadruk van de Verzamelbeurs wat meer gericht zijn op goede doelen.

 

Wij hopen nog vele jaren de verzamelbeurs voor u te mogen organiseren.